Donacions

Home / Col·labora / Donacions

CALENDARI IROX 2024 – “Estudi del Polp a La Marina”

 

Enguany el calendari IROX  tracta sobre l’emblemàtic animal marí del polp roquer ( Octopus vulgaris) i sobre el treball que l’IROX va encomanar al nostre company, el biòleg Frederic Alemany Sena , especialista en mol·luscs, que es publicarà als propers mesos.

Des de el punt de vista biològic és una espècie fascinant. A nivell evolutiu pertany als invertebrats no artròpodes, dins del fílum dels mol·luscs classe cephalopoda, però amb unes característiques sorprenents que el diferencien d’altres espècies del seu grup. S’estudia el seu sistema nerviós ja que els polps són capaços de regenerar en unes poques setmanes les seues potes amb tota la complexitat de cromatòfors i quimioreceptors i totalment funcionals. Una proesa.

Amb fotografies de Bernat Cardona, soci de l’IROX, Vicente Renovell, el mateix Frederic Alemany, i el cap dels bussejadors de l’IROX, Batit Ros.

 

Tots aquells que facen una donació de 15 euros o més, per contribuir als treballs de recerca marina de l’IROX, rebran com a regal el nostre calendari del 2024 “Estudi del Polp a La Marina.

Gràcies !!!

 

Foto portada : Bernat Cardona