Comunicació de l’estudi de la Roca dels Felius al 6é Congrés de l’IECMA

Home / Divulgació / Conferències científiques / Comunicació de l’estudi de la Roca dels Felius al 6é Congrés de l’IECMA

Amadeu Ros i Torres vocal de l’IROX va participar, el diumenge 12 de març, al 6é Congrés de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina – IECMA – amb la comunicació “La Roca dels Felius – un cas molt especial”.

 

 

 

Amadeu Ros va explicar l’estudi que està realitzant l’IROX sobre la Roca dels Felius, amb l’objectiu de aconseguir dades objectives on basar les decisions de protecció més eficients per la Roca, per a propiciar una recuperació de les poblacions de peixos i de la resta de la vida marina d’aquest promontori submarí que ha estat històricament un rebost de recursos marins per a tota la comarca de La Marina Alta.

 

 

El projecte de l’IROX sobre la Roca dels Felius es compon d’un estudi científic, que delimite l’estat actual de la Roca i de les poblacions que formen part, així com la seua distribució per tota la seua àrea.

A la vegada reunions amb totes les parts implicades en la seua gestió, des dels mariners que habitualment hi treballen fins a esportius i qualsevol altre que puga incidir en la Roca; les administracions implicades tant per competència legal com per interès econòmic i medi-ambiental; i els pòsits de mariners de la comarca. Amb l’objectiu, no soles d’augmentar la necessària conscienciació i coneixement d’aquest espai submarí, sinó per organitzar una gestió eficient que puga produir els resultats esperats.

 

Fotos Encarna Roselló 

 

Patrocinadors del projecte :