Conferència “Patrimoni litoral i submarí”

Home / Divulgació / Conferències científiques / Conferència “Patrimoni litoral i submarí”

El divendres dia 12 de febrer al Museu etnològic Soler Blasco es va celebrar la segona conferència de les I Jornades IROX :

” El patrimoni litoral i submarí”

per l’arqueòleg Ximo Bolufer

 

Va fer la presentació l’arqueòleg Josep Castelló que ens va parlar de la feina feta per Ximo des del Museu etnològic Soler Blasco que dirigeix.

 

J.Castelló

 

 

Ximo va començar fent un repàs per les característiques geològiques del litoral de Xàbia i de les construccions del seu ampli patrimoni. Des de les torres vigia, passant per l’estructura de desembarc del Tangó fins als seus fars.

 

Després va fer un repàs per les troballes més significatives a les aigües de Xàbia que, com a antic port natural per la seua badia i el Portitxol, reuneix una gran quantitat de peces en la sala d’arqueologia submarina del Museu xabienc.

Finalment va fer una relació d’un dels patrimonis més singulars de Xàbia i el Poble Nou, les seues pesqueres, amb la projecció d’un video sobre les activitats de neteja de les seues sendes que l’IROX ve realitzant per a poder recuperar-les, marcar-les i fer un llibre amb totes les seues característiques medi-ambientals i etnològiques.