I Jornades IROX

Jornades IROXpdf-001

 

Del 5 al 19 de febrer del 2016 es celebraran les primeres jornades de l’IROX. En aquestes jornades tindran lloc tres conferències sobre diferents aspectes de la mar, en concret sobre pesca, arqueologia subaquàtica i litoral, i biologia marina.

La primera conferència tindrà lloc el dia 5 de febrer, a les 19,30h., a la Casa del Pescador situada a l’entrada del recinte del port de Xàbia. La conferència es titula

 

¨AUTO-REGULACIÓ PESQUERA – LA ROCA DELS FELIUS¨

 

a càrrec de l’armador i vocal de Pesca de l’IROX, AMADEU ROS i TORRES, un mariner de família de mariners i calafats, que ens proposarà mesures a prendre per part dels pòsits de la Marina Alta per aconseguir un equilibri sostenible que millore l’estat actual de la nostra mar i la viabilitat futura de l’activitat pesquera.

 

La segona conferència serà el dia 12 de febrer, a les 19,30h., al Museu Soler Blasco de Xàbia. La conferència

 

¨PATRIMONI LITORAL I SUBMARͨ

 

XIMO BOLUFER, arqueòleg municipal i vocal de Patrimoni de l’IROX, ens explicarà l’estat actual del patrimoni marítim i litoral a les nostres costes així com projectes de recerca futura.

 

La tercera conferència, que clourà les jornades, es celebrarà a la Biblioteca del Port de Xàbia el dia 19 de febrer, a les 19,30h. La conferència

      ¨ELS CNIDARIS A LA MARINA – PROPOSTES D’INVESTIGACIÓ¨

 

per part de JOAN J. SOTO ÀNGEL, biòleg per la Universitat de València i secretari de l’IROX, que ens explicarà l’estat dels Cnidaris a la Marina així com les nostres propostes de recerca.