Visita a l’Emma Bardan (I.E.O.)

Home / Divulgació / Visita a l’Emma Bardan (I.E.O.)

L’Emma Bardan és un vaixell oceanogràfic que aquests dies esta fent un registre de la batimetria dels fons de la nostra costa, dins del programa de l’I.E.O. sobre l’estudi de la plataforma continental. Aquest estudi, que ja porta 16 anys, vol registrar tots els fons marins de les costes de l’estat espanyol.

 

Fotos – Encarna Roselló

EmmaBardan

Una representació de l’IROX van fer-li una visita, al port de Dénia, per conèixer el seu treball i vorer les possibilitats futures de col·laboració i estudi. El seu patró José Garcia ens va rebre molt amablement i ens va mostrar les instal·lacions del vaixell. També amb un altre tècnic ens van mostrar algunes de les imatges que estaven registrant dels fons. Ens va agradar especialment una imatge de la Roca dels Felius que, tot i que encara pendent de processat, ens mostra el relleu d’aquest promontori submarí del qual l’IROX està tractant d’impulsar la seua protecció i estudi.

 

EmmaBardanRocadelsFelius

 

Vam coincidir amb el patró José Garcia en la importància de compartir amb la població els estudis científics que les diverses institucions i associacions venen efectuant per acostar el coneixement de la nostra realitat a tota la gent.

 

VisitaEmmaBardan

 

Van quedar encantats del tracte rebut per part de la tripulació, en especial pel seu patró, que va convertir una simple visita en una estona molt agradable d’intercanvi d’experiències marineres. Tornarem !!!