Estudi del Polp a La Marina
Aquest estudi se centra en l’anàlisi de les poblacions de polps a la comarca de la Marina, una àrea de notable biodiversitat marina a la costa mediterrània. A través de l’observació directa i la recopilació de dades de captures avaluem la dinàmica poblacional, patrons de comportament i adaptacions ecològiques de l’Octopus vulgaris en aquesta zona.
La recerca busca comprendre l’impacte de factors ambientals i humans sobre aquesta espècie, proporcionant informació crítica per a la seva conservació i gestió sostenible. Aquest treball pot ajudar a una millor gestió dels recursos marins locals i promoure estratègies de conservació basades en l’evidència científica. Llegir l’informe complet
Vídeos del polp
Vídeo resum de la conferència on el biòleg Frederic Alemany Sena ens explica les conclusions de l’estudi
IROX presenta una sèrie de 3 vídeos per difondre les gravacions aconseguides pels bussejadors dins de l’estudi de la població de polps a La Marina Alta. Aquí teniu el primer sobre la posta dels polps.
En aquest segon vídeo, ens centrem en el comportament de la femella i la seua posta en el procés reproductiu.
L’IROX fa una crida a totes aquelles persones que puguen aportar informació sobre localització de postes de polp, contacten a través de iroxabia@gmail.com
El tercer vídeo sobre la fase larvària dels polps fruit de les gravacions fetes en l’estudi del polp de La Marina.
A més, aquestes gravacions ens ajuden a identificar les amenaces potencials que enfronten a causa de l’activitat humana i el canvi climàtic. En presentar aquest material audiovisual, esperem no només compartir les nostres troballes científiques, sinó també fomentar una major apreciació i conservació del ric ecosistema marí de la comarca.
Estadístiques de les poblacions del polp a La Marina
Aquest geoportal, creat per Pablo Pascual Yarritu de la Universitat Politècnica de València, proporciona una anàlisi exhaustiva de les dades pesqueres recopilades per IROX a la comarca de la Marina des de 2013 fins a 2023. Durant aquesta dècada, hem observat i registrat tendències significatives en les captures de polps, que són fonamentals per a l’economia i biodiversitat local.
Aquests dades no només revelen la salut actual de les poblacions, sinó que també destaquen les pressions que enfronten a causa del canvi climàtic, la contaminació i les pràctiques pesqueres insostenibles. A més, l’anàlisi confronta desafiaments de gestió i oportunitats de millora en la regulació pesquera a nivell regional.
En presentar aquestes dades, el nostre objectiu és proporcionar una base sòlida per a la presa de decisions informades que promoguin una activitat pesquera sostenible i la conservació dels recursos marins. Aquesta secció busca servir com a referència per a investigadors, gestors i comunitats locals interessades a garantir un futur viable per a la pesca a la Marina.