Visita a l’Escola d’Aqüicultura de l’Ins. Els Alfacs – Sant Carles de la Ràpita

Home / Formació / Visites a centres de formació / Visita a l’Escola d’Aqüicultura de l’Ins. Els Alfacs – Sant Carles de la Ràpita

Una representació de l’IROX va visitar les instal·lacions de l’Escola d’Aqüicultura de l’institut Els Alfacs a Sant Carles de la Ràpita al Delta de l’Ebre, per conèixer els seus sistemes d’estudis i la formació que imparteixen.

El centre, dependent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, imparteix dos cicles formatius, Tècnic/a en cultius aqüícoles, de grau mitjà, i Tècnic/a superior en aqüicultura, de grau superior.

 

Guiats pel biòleg i professor del centre, Frederic Alemany, ens va explicar que imparteixen una educació molt pràctica doncs basen l’ensenyament en la recerca dels sistemes d’aqüicultura i al final del curs els alumnes fan pràctiques en empreses del sector per a que coneixen el treball que podran realitzar en un futur.

 

El centre experimenta amb les tres fases del creixement de peixos, mol·luscs i crustacis, la fase reproductiva, amb individus madurs, la fase larvària, desenvolupada des dels ous aconseguits en la fase anterior, i la fase de creixement dels individus fins a la maduració. 

 

Un dels departaments de recerca desenvolupa cultius de fitoplàncton que serveix d’aliment al zooplàncton que alimenta les larves i de vegades de forma directa.

 

L’escola disposa d’un laboratori sec de 80 m2 i un laboratori d’aquariologia, els aquaris tant de moda darrerament, de 40 m2.

 

També compta amb instal·lacions al Delta com un parc de cloïsses i muscleres per realitzar el pre-engreix i engreix de mol·luscs bivalves.

 

Gràcies a Frederic Alemany vam gaudir d’una fantàstica visita que ens acosta als centres on es divulga el coneixement de la nostra Mar Balear.

Fotos : Encarna Roselló i Batit Ros