Tercera denúncia a la pesquera d’Encots.

Home / Protecció / Denúncies / Tercera denúncia a la pesquera d’Encots.

Per tercera vegada hem tingut que presentar denúncia per irregularitats a la senda de la pesquera d’Encots. Tot i que en anteriors denúncies ja ho havíem fet notar, la persistència dels vessaments d’aigües fecals per part dels habitatges de la zona ens obliga a denunciar de nou.

Amb data 19/07/2016 i 13/01/2017, i ara de nou, vam presentar escrits a l’Ajuntament de Xàbia denunciant l’abocament d’enderrocs a la senda de la pesquera d’Encots, espai inclòs en el LIC Penya-segats de La Marina, així com la posterior construcció de murs de contenció que incomplien les disposicions urbanístiques vigents. Els vessaments d’aigües fecals, que ja havíem denunciat en la primera ocasió, com es pot veure a la fotografia :

 

continuen i les coses no han canviat massa, i la pudor que desprèn és repugnant així com tota la brutícia que omple la senda de la pesquera d’Encots sobre la que es fa el vessament. 

 

Però no soles aquest xalet sinó un altre dels denunciats també té unes canonades que aboquen sobre el LIC

 

En resum dos anys després d’haver presentat denúncia contra aquesta destrucció d’un entorn declarat LIC, i amb competències per part de Costas, Conselleria i Ajuntament, sembla que tot continua igual, només petites accions per dissimular el desastre i on hi havia una senda meravellosa en un entorn natural, envoltada de vegetació, ara tenim una escala de ciment, una escala de metall, enderrocs coberts de terra, vessaments d’aigües fecals, es a dir un entorn declarat LIC destruït sense que semble que cap administració està disposada a retornar l’estat natural inicial. Un absolut desastre com a societat.

 

INSTITUT DE RECERCA OCEANOGRÀFICA DE XÀBIA

Departament de Medi Ambient