Neteja de la Cala del Francès

Home / Protecció / Neteja de platges i litoral / Neteja de la Cala del Francès

Els recents temporals han omplert la costa de deixalles i casos com el de la Cala del Francès, que un equip de l’IROX ja havia netejat recentment, s’han vist de nou plenes de canyes i productes no biodegradables. Especialment significatiu la gran quantitat de suro blanc, un element que s’utilitza molt en caixes pel comerç del peix i que per la seua estructura feble es desfà en milers de petits trossets. 

 

Això fa molt difícil la tasca de recollida d’aquestes deixalles el que produeix una contaminació impossible d’eliminar. El departament de Conservació de l’IROX contactarà amb els pòsits de La Marina per plantejar-se algun tipus d’alternativa a l’ús d’aquest element o com a mínim si es pot aconseguir un suro més estable que no es trenque en mil trossos i que no puga crear aquesta invasió de petits elements contaminants i totalment irrecuperables.

 

Fotos Lola Illanas

 

Per altra banda també s’ha avisat a l’inspector de Costes per a que netegen al més aviat possible la platja de la Sardinera, absolutament plena de brutícia i animals en estat de descomposició després de l’últim temporal.

 

Fotos Pep Buigues Català