Conferència sobre Cogestió pesquera per Joan Baptista Company i Antoni Lombarte

Home / Divulgació / Conferències científiques / Conferència sobre Cogestió pesquera per Joan Baptista Company i Antoni Lombarte

El proper 22 de juny a les 10,00 h. a la Sala del Museu de Xàbia tindrà lloc la conferència sobre Cogestió pesquera dels científics titulars de l’Institut de Ciències del Mar – CSIC, Joan Baptista Company i Antoni Lombarte. 

 

 

Aquesta conferència s’emmarca dins de l’estudi de l’IROX sobre la Roca dels Felius, a la recerca de sistemes de gestió el més eficients possibles per protegir la capacitat de generació de vida marina de la Roca, molt afectada per una pressió pesquera excessiva.

 

Joan Baptista Company és Cap del Departament de Recursos Marins Renovables i Antoni Lombarte és investigador del mateix departament. Aquests dos científics han participat en l’organització de la cogestió pesquera del Lluç ( Merluccius merluccius) a Roses, i de la Gamba vermella ( Aristeus antennatus)  a Palamós. Aquestes experiències, que uneixen en la gestió dels recursos pesquers a mariners, científics, associacions mediambientals i entitats públiques, poden ser un bon punt de partida per a la proposta de protecció de l’IROX sobre la Roca dels Felius, una gestió compartida que implique a tots els sectors i que permeta una avaluació continuada sobre l’eficiència de les mesures adoptades.

 

Departament de Pesqueries sostenibles

INSTITUT DE RECERCA OCEANOGRÀFICA DE XÀBIA